news feed

Jan 5: Flemish Reddish och Eric

På måndag är det åter dags för oss att träda in i bryggeriet efter en härlig julledighet.
På måndag släpper vi även våra första öl för året – Flemish Reddish och Eric.

🍷 Flemish Reddish är ett mörkrött öl som påminner om ölstilen Flemish Red, vilket den uppmärksamme kanske kan utröna av namnet. Smaken är komplex och syrlig med inslag av torkad frukt, ek och mörkt bröd. Kolsyranivån är låg och ölet passar till kraftigare maträtter eller att drickas uppvärmd som en Glühkriek (tillsätt isåfall socker för att balansera syran i ölet). Ett vinteröl helt enkelt. 9,5%.

🍺 Eric, döpt efter vår käre morfar, är ett komplext och trevligt öl med fruktig smak och tydlig beska. Med inslag av fat, citronskal, grapefrukt, ljust bröd, ananas, marsipan och halm passar det fint som aperitif eller till lättare maträtter. Eric har lagrats under 2 år på 3 olika ekfat och sedan torrhumlats med Mandarina Bavaria. 5,6%.

Båda två är förpackade i behändiga 33cl-flaskor och släpps i våra lokala Systembolagsbutiker men går i vanlig ordning att beställa till samtliga butiker i landet.

Mer info om dem och våra andra öl finns här: https://www.systembolaget.se/sortiment/?q=brekeriet

☝🏼 Och till sist: Hantverksbryggerier har det tuffare nu än någonsin tidigare – Glöm inte att stötta era favoritbryggerier om ni vill att de ska överleva ❤️🍻

2 reaktioner på ”Jan 5: Flemish Reddish och Eric”

 1. Judith Bruyndonckx

  köpte flemish reddish på systemet. lite kolsyra?ölet är fullständigt dött. måste vara nåt fel. som flamländare vet jag vad syrlig öl är men det här är ättika. fel på batchen?

  1. Hej Judith,

   Tack för att du hör av dig!
   Ja, kolsyran är låg i Flemish Reddish. Om det inte var någon kolsyra alls så kan du ha haft otur och fått en flaska med dålig kapsyl. Då tycker jag du ska reklamera den till Systembolaget där du köpt flaskan.

   Ha en bra vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.