news feed

Feb 22: Delta

Vi presenterar stolt Delta som är det första svenska vildjästa surölet i Systembolagets fasta sortiment någonsin. Vi hoppas såklart att det kommer att sälja så pass bra att det får stanna kvar på hyllan.

Delta är ett ekologiskt öl i vår vilda serie, ekfatslagrat i olika ekfat under 1-2 års tid. Efter bryggning tillsätter vi olika jäst- och bakteriekulturer som fermenterar vörten i ekfaten. Kulturerna har vi odlat upp från bland annat blommor, frukt och växter från våra trädgårdar. När lagringen är färdig så blandar vi de fat som är färdiga och tappar sen ölet på flaska. Efteråt mognar ölet i flaskorna under minst 3 månader innan de lämnar bryggeriet.

Smaken är fruktigt komplex och elegant med toner av ekfat, krusbär, äpplen, halm, aprikos, tall och citrus.

Delta finns i 50+ butiker men går även att beställa flaskvis till valfri butik i landet.
Här finner du mer info om Delta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.