news feed

Jul 30: Nya produkter på Systembolaget

Äntligen är det åter dags för lite Brekerietdryck att äntra Systembolagets hyllor. Det är på måndag klockan 10 det sker och den här gången är det två öl och en spritsort som släpps.

 • Rouge är en komplex och mastig pjäs som gottat sig på Riojaekfat i 13 månader. Den funkar fint av avnjuta på en av årets kyliga sensommarkvällar men kan med fördel också glömmas bort i lagringskällaren för att öppnas om några år.
  Rouge har tidigare funnits tillgänglig i ett av våra Vild-mixpacks men går nu att beställa flaskvis till hela landets butiker. Ekologisk. 8,5%.
 • Vild Gin är destillerad från vår vildjästa öl och sen infuserad med sex olika kryddor. Vår gin kan avnjutas ren eller användas i drinken.
  Tidigare har ginen bara funnits tillgänglig via privatimport men släpps nu i sex lokala butiker (Väla, Råå, Landskrona, Löddeköpinge, Västra Hamnen, Hansa). Flaskorna går dessvärre ej att beställa utanför dessa butiker i nuläget, på grund av våra små volymer. 42%.
 • Sourbon är ett årgångsöl som funnits med oss i många år och just detta är 2019 års version. Sourbon har, som namnet antyder, jäst och lagrats på bourbonfat i 15 månader vilket tillsammans med våra bakteriekulturer ger den dess komplexa toner.
  Beställningsbar flaskvis över hela landet. Ekologisk. 7,0%.
 • Cassis (som inte är med på bild) är också en återkommande produkt och detta är 2020 års version. Ölet har legat på ekfat i 18 månader innan vi blendat och tillsatt mängder med ekologiska svarta vinbär.
  Cassis har tidigare funnits tillgänglig i ett av våra Vild-mixpacks men går nu att beställa flaskvis till hela landets butiker. Ekologisk. 6,5%.

Med det sagt, ha en fortsatt trevlig sommar! ??☀️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.